Magaluf
Magaluf és possiblement un dels indrets més famosos d'Espanya a nivell turÃstic. És conegut sobretot pels seus excessos: les gateres, el balconing, els hotels sense mesura ...però herois anònims ens ha ensenyat aquà tot un altre aspecte: la subtilesa de les petites coses, la solidaritat, la bondat inesperada en un entorn poc amable. Com la planta endèmica que creix aquÃ, Magaluf està plena de petites sorpreses i de bellesa. ------ Magaluf is probably one of the most known places in Spain, regarding to tourism. It is specially known for its excesses: the drunkenness,the balconing, the hotels without limits...but anonymous heroes here has taught us another aspects: the subtlety of the small things, the solidarity, the kindness in a not very kind environment. As the endemic plant that grows here, Magaluf is full of surprises and beauty.
Maria dels bunyols
"De bunyols amb sucre hem de berenar"
Na Maria (o " na Maria dels bunyols")va morir fa uns anys, però la seva memòria segueix intacta al barri. D'orÃgen andritxol, va venir a Magaluf quan es va casar, i des de llavors ençà es recordada per tot el que va fer per la comunitat. Com diu el seu fill: "al cap i a la fi, tot era col.laborar". És especialment destacable el seu talent per fer bunyols, que la va dur a ensenyar a les escoles del poble, i a estar present a totes les festes que es duien a terme a Magaluf. La frase que l'acompanya és un vers d'una cançó tradicional de la festa de les Verges.
Padrina
"Estiuegen a les roques amb el sol que tot ho toca"
A Magaluf es conserven 3 cases davant la mar, una devora l'altra, que són les primeres del poble. Els que les van fer construir van ser els primers estiuejants, i venien cada any des de Palma amb els matalassos, la gelera... Una d'elles pertanyia a na Lluisa, que ens va deixar enguany. Ella va ser qui realment va saber conservar aquesta casa, tot i les ofertes de compra, amb frases seves tan emblemà tiques com " Deixam passar els milions per aquÃ" i "per a que ho disfruti un anglès, ja ho podem disfrutar noltros" Un exemple de valentia front al turisme i l'especulació. Els herois també són la resistència. La frase pertany a la cançó "Magaluf summertime", de Salvatge cor.
Street Angels
"Street angels"
Els street angels són una organització de voluntaris, d'origen anglès, que cada setmana de dijous a diumenge, durant tota la nit, surt a patrullar els carrers per tal d'ajudar a totes aquelles persones que es troben malament, soles, desorientades ... per culpa de l'alcohol. Els acompanyen al seu hotel, i s'asseguren que estan bé. Entenen que molts d'ells vénen de llocs de dolor, i que cal ajudar-los, ben igual que si fossin els teus amics amb problemes.
Limonium magallufianum
"Limonium magallufianum"
A Magaluf, per primera volta en la història d'Herois anònims, ens hem decidit a dibuixar una planta. El motiu és clar: aquesta planta és una vertadera heroïna. Ha aconseguit sobreviure a condicions extremes, envoltada de runes, de sal...i no només sobreviure, sinó que s'ha adaptat al medi i s'ha convertit en una espècie endèmica de Magaluf, és a dir, que només es troba aquà de tot el Món. D'aquà el seu nom: limonium magallufianum. I és que aquest lloc és exemple de desastres mediambientals, però també de la biodiversitat més espectacular. Aquest vol ser un homenatge a les coses invisibles, subtils.
Las Mellis
"Con sus pinos que llegaban hasta el mar"
Na Margarita i n'isabel s'autoanomenen las mellis, tan forta és sa seva relació. Totes dues fa més de 50 anys que viuen a Magaluf. La primera va venir de Salamanca, i la segona de Granada, quan eren prà cticament adolescents, per fer feina. Conten que s'omplien autocars amb gent del poble, tanta demanda hi havia. Totes dues s'han dedicat al turisme: la primera amb els souvenirs, la segona amb els menjadors d'hotel. Ho han vist fer tot. Totes dues han suposat una revolució, lluitant pels drets dels treballadors del turisme i ara pel centre de majors. La frase que les acompanya és un fragment de carta de Llorenç Villalonga, descrivint com era a l'inici, quan arribaren a aquest indret.
Annie
"Cuddle like a bear"
N'Annie, també anomenada Annie Bear, és escocesa. Va venir a Magaluf fa 20 anys i es va enamorar del lloc. Tant, que ella i el seu home van decidir venir-hi a viure. Treballa dins l'hosteleria, com a cambrera, però la seva vertadera ambició és entendre a la gent per tal d'entendre el món, i escampar alegria, ja que com ella mateixa diu estima a la gent i estima la vida. I aixà ho transmet a cada instant La frase que acompanya el dibuix, cuddle like a bear, resumeix molt bé el carà cter de n'Annie, a qui li agrada abraçar ben fort, com un ós, i per això reb el sobrenom d'Annie Bear